eCOSMO

Z napravo eCosmo lahko obravnamo tako področje telesa kot obraza.

Spes Wellness Aparati za nego obraza eCOSMO

eCosmo zajema naslednje tehnologije:

 1. Multipolarna rezistivna Radiofrekvenca
 2. Monopolarna kapicitivna Radiofrekvenca
 3. Transdermal električni impulzi
 4. Kisik
 5. Kavitacija
 6. Fotobiostimulacija

Multipolarna rezistivna RF

Je neinvazivna tehnika za odpravljanje celulita in izboljšanje napetosti kože – zategovanje tkiva. S tem postopkom spodbujamo nastanek kolagena. Rezultat je viden v izgubi obsega/cm,v dolgotrajnih rezultatih gladke, sijoče in bolj napete kože.

Rezistivna metoda je primerna za odebeljeno, gosto, maščobno in fibrozno tkivo. Deluje v globljih plasteh.

Zajema tri različne aplikatorje/ročnike, s katerimi lahko obravnavamo tako predel obraza kot tudi telesa.

Spes Wellness Aparati za nego obraza eCOSMO

Monopolarna capacitivna RF

Je prav tako neinvazivna tehnika za odpravljanje celulita in izboljšanja napetosti kože – zategovanje tkiva. Radiofrekvenca izboljšuje stanje povešene kože, povečuje njeno elastičnost, gladi gube, ter ima učinek liftinga. Presenetljivi rezultati radiofrekvenčne terapije so vidni že takoj po zaključku, končni učinek pa je viden nekaj tednov po končanih radiofrekvenčnih terapijah (ko se začne tvoriti nov kolagen). Kapacitivna metoda je primerna za površinska in vaskularizirana tkiva.

Zajema dva različna aplikatorja ter 4 elektrode, s katerimi lahko obravnavamo tako predel obraza kot tudi telesa.

Transdermal

Tehnika, pri kateri s pomočjo električnih impulzov omogočamo vnos aktivnih sestavin v globlje plasti kože, s čimer zagotovimo maksimalne rezultate. Tehnologijo uporabljamo za odpravljanje celulita in pomarančne kože, za izboljšanje tonusa kože, za izboljšanje elastičnosti kože, za uravnavanje količine sebuma, za anti-aging tretmaje.

Izbirate lahko med različnimi aplikatorji; multipolarnim in monopolarnim. Uporablja se za telo in obraz.

Spes Wellness Aparati za nego obraza eCOSMO

Stimulacija s kisikom

Kožo globinsko navlažimo, okrepimo njen naravni obrambni mehanizem ter spodbudimo njeno obnavljanje. Povrnemo ji njeno naravno svežino in barvo, izboljšamo njeno strukturo, zmanjšamo že nastale znake staranja ter močno upočasnimo nastajanje novih.

Koža je že po prvem postopku kot prerojena: rožnata, voljna, spočita in vidno pomlajena. Tretma ne blaži zgolj simptomov neželenih procesov v koži, temveč cilja na njihov ključen vzrok: pomanjkanje kisika. Učinkuje na celični ravni ter ne vpliva samo na videz, ampak tudi na samo delovanje kože. Predstavlja most med kozmetično in dermatološko obravnavo kože.

Uporabljamo predvsem na predelu obraza, vratu, rokah, prsih.

Kavitacija

Pri kavitaciji pod vplivom nizkofrekvenčnega ultrazvočnega valovanja nastanejo plinski mehurčki. Vedno večji pritisk deluje na mehurčke, vse dokler se le ti ne sesedejo sami vase. Maščoba, ki smo jo »razbili« s pomočjo kavitacije se v obliki trigliceridov izlije v medcelično tekočino, kjer se pod vplivom encimov razgradi v glicerol in proste maščobne kisline. Vodotopni glicerol prodre v krvni obtok in se porabi za energijo. Netopne proste maščobne kisline pa potujejo v jetra, kjer se razgradijo kot vsaka druga prosta maščobna kislina, vključno s tistimi iz hrane. Ultrazvok lahko razbije trdovratno maščobo na težko dostopnih predelih, ki jih z navadnimi metodami hujšanja ne moremo odstraniti. Maščoba na področju nog, trebuha in rok je idealna za ultrazvočno liposukcijo, ker so na tem področju mišice in vezivno tkivo ter niso v nevarnosti notranji organi.

Ne uporabljamo na predelu obraza.

Fotobiostimulacija

Je novost na področju pomlajevanja. Med postopkom LED diode oddajajo ozkovalovno svetlobo določene barve, kar ugodno deluje na kožo. Tovrstna terapija je nežna, neboleča in nima neželenih učinkov.

Področja uporabe eCosma:

 • Preprečuje staranje kože.
 • Pomlajevanje kože.
 • Neinvazivni lifting kože.
 • Nekirurška liposukcija.
 • Odpravljanje celulita in pomarančne kože.
 • Zmanjšanje maščob.
 • Izboljša videz strij in brazgotin.
 • Utrjevanje in zategovanje kože.
 • Oksigenacija tkiva.

Tehnični podatki »