Pripomočki za vzorčenje zraka: črpalke, cevi, filtri, kasete, vrečke

Vzorčevalne črpalke SKC

SKC ponuja široko paleto črpalk za vse vaše potrebe po vzorčenju zraka in spremljanju zraka na delovnem mestu. Ne glede na to, ali vzorčite prah/delce, hlape/pline, bioaerosole, visoke ali nizke stopnje pretoka in ne glede na vaše okolje imamo črpalko za vzorčenje, ki je primerna za vas.

Sorbcijske vzorčevalne cevi

Sorbent v sorbentnih ceveh je ena od vrst medijev za vzorčenje, ki se uporabljajo pri vzorčenju zraka, na/v katerega se zbira onesnaževalo. SKC je vodilni proizvajalec sorbentnih cevi z ohranjanjem dosledno visoke kakovosti sorbenta, širokim naborom različnih cevi in napredovanjem sorbentne tehnologije.
Strokovnjaki za zdravje in varnost po vsem svetu izberejo SKC sorbentne cevi zaradi njihove zanesljivosti, kakovosti, skladnosti posameznih vzorcev, ponovljivosti analiz in nizkega standardnega odklona.

Filtri in kasete

SKC ima široko paleto visokokakovostnih materialov za filtre in ostaja vodilni pri vzorčenju delcev v zraku, z aktivnim raziskovanjem in sodelovanjem s strokovnjaki za vzorčne medije po vsem svetu. Nudijo membranske filtre, globinske filtre, prevlečene (obdelane) filtre in kasete ter vrsto drugih dodatkov za filtre in kasete.

Glave za selektivno vzorčenje velikosti delcev

SKC ponuja široko paleto velikostno selektivnih vzorčevalnih glav za vzorčenje prahu/delcev, vključno z udarnimi glavami in cikloni.

Vrečke za vzorce plina

SKC Tedlar vrečke so prva izbira strokovnjakov za vzorčenje zraka. SKC je uvedel novejše visoko zmogljive materiale, ki zagotavljajo nove standarde za stabilnost shranjevanja zraka. SKC izdeluje svoje vrečke za vzorce iz čistih vrhunskih filmov, vključno s SamplePro FlexFilm, FlexFoil in FlexFoil PLUS. Šivi so močni, enakomerno zatesnjeni in testirani na izredno tesnjenje. K vrečkam pa spadajo tudi priključki, ki so zasnovani posebej za vzorčenje zraka. Na voljo so v različnih materialih. Možne uporabe vreč za vzorce plinov: nadzor zraka v zaprtih prostorih, monitoring bioplina/odlagališča, monitoring hlapov tal, emisije dimnika, izpostavljenost delavca ali procesa, testiranje materialov.

Držalo za vzorčenje zraka v ravni obraza

SKC »Face Level Sampling Headset« je osebno držalo za vzorčenje zraka, ki omogoča meritve znotraj osebne zaščitne opreme, kot so maske in čelade, in je posebej primeren za vzorčenje nevarnih kovin pri varjenju (mangan, nikelj, krom,…). Držalo je lahko in udobno ter se prilega notranjosti varilskih čelad in mask. Ustrezajo certifikatom BS EN ISO 10882-1:2011 – Zdravstvena varnost pri varjenju in sorodnih procesih.

Vzorčenje Azbesta

Vsaka zgradba, zgrajena pred letom 2000, lahko vsebuje azbest. Med razpadom materiala lahko azbestna vlakna, ki se krušijo, vdihnemo. Vlakna lahko v pljučnem tkivu povzročijo azbestozo in pljučnega raka. Kljub prepovedi uporabe azbestnih materialov lahko azbestna vlakna še vedno najdemo povsod v našem okolju (strešniki, opaži, teksturirani premazi, talne ploščice, stare požarne odeje, brizgani premazi na stropih, stenah in tramovih/stebrih, azbestne izolacijske plošče,…). Uporaba statične opreme za vzorčenje ali spremljanje azbesta je potrebna za merjenje azbesta med postopkom odstranjevanja azbesta in pri dostopu do mesta za ponovno uporabo. SKC lahko dobavi tudi uparjevalnik acetona, ki se uporablja za čiščenje filtra, da so vlakna med analizo lažje vidna.

Merilci hrupa

SKC ponuja široko paleto izdelkov za spremljanje ravni hrupa/zvoka, ki so skladni s predpisi. Samo s preverjanjem ravni hrupa lahko zagotovite, da so ravni znotraj nastavljenih smernic in da so delavci zaščiteni pred tveganjem za poškodbe sluha na delovnem mestu. SKC merilci so robustni, enostavni za uporabo, omogočajo preprosto kalibracijo in hitre meritve.

Merilniki toplotne obremenitve

Dolgotrajna izpostavljenost visokim temperaturam lahko povzroči čezmerno izgubo tekočine, šok ali toplotni udar. Vročinski stres že pri manjših obremenitvah zmanjša produktivnost. Pri višjih obremenitvah pa lahko povzroči nesreče, bolezni ali celo smrt. Prenosni, robustni Romteck Heat Stress Monitor* (HSM) je idealno orodje strokovnjakov za zdravje in varnost pri delu in okolju (OEHS) za merjenje sevalne temperature, temperature okolja, relativne vlažnosti, hitrosti vetra in parametrov zračnega tlaka, ki vplivajo na toploto. Merilec je uporaben na vseh industrijskih delovnih mest (kmetijstvo, livarne, vojska, strojništvo,…).  Zaradi svoje robustne zasnove in anemometra za merjenje hitrosti vetra je zelo primeren za spremljanje delovnih pogojev v podzemnih rudnikih.

Vzorčevalniki zraka v okolju

Vzorčenje okoliškega zraka (ali zunanjega zraka) se izvaja vedno, ko je potrebno raziskati onesnaževala v zraku. Tipične situacije spremljanja zraka, ki zahtevajo opremo za vzorčenje iz okolja, vključujejo testiranje odlagališč nevarnih odpadkov, izpustov v zrak iz industrije in kakovosti zraka v zaprtih prostorih.
SKC ponuja široko paleto instrumentov za neposredno odčitavanje, za spremljanje osebne izpostavljenosti, izpostavljenosti na delovnem mestu in spremljanje okolja, vključno s sofisticiranimi monitorji okolja za 24-urno vzorčenje.

Izdelki za vzorčenje bioaerosolov

Bioaerosoli so delci biološkega izvora v zraku (npr. bakterije, glive, cvetni prah, virusi) in njihovi stranski produkti, kot so endotoksini ali mikotoksini in drugi drobci. Veliko istih tehnik, ki se uporabljajo za nebiološke aerosole, je mogoče uporabiti za bioaerosole. Za pravilno oceno vzorcev bioaerosolov pa morajo postopki zbiranja zagotoviti preživetje ali biološko aktivnost delcev aerosolov med zbiranjem in po njem.

V zvezi s povpraševanjem za pripomočke za vzorčenje zraka nas kontaktirajte na LS@spes.si.

Antylia Cole-Parmer Vaš dobavitelj laboratorijske opreme
CPC Slovenija Colder Slovenija
Masterflex Specialisti za prenos tekočin
Eldon James Slovenija priključki spojke fitingi
SKC Slovenija Vzorčenje zraka
MesaLabs Slovenija - kalibratorji pretoka - Najvišji standard zanesljivosti merilnikov plinskih pretokov
SIELC HPLC kolone
Rainin Izberite pametno, izberite Rainin
METTLER TOLEDO pH metri
Labor Chemie In-line procesni senzorji
Pendotech Inovativni »single use« senzorji
Rubber Fab Inovativni proizvajalec tesnil
AirThings Slovenija Radon Merjenje radona za profesionalno in domačo uporabo
Idex Vrhunske rešitve v optofluidiki
Sampling Systems Slovenija - pribor za vzorčenje
Ace Glass steklovina - Vrhunska kvaltiteta steklovine po meri
Coltraco Ultrasonics Ultrazvočni merilci Ultrazvočni merilniki
Flexicon Polnilni sistemi
Watson Marlow Zanesljiv in robusten pretok tekočin
HELIX HPLC kolone
OROCHEM HPLC kolone
DAICEL HPLC kolone
KINESIS HPLC kolone
Spes Life Science GL Sciences
Gandus Saldatrici Slovenija Varilci
Spes Laboratorijska oprema Biobase
Spes Antivibracijske mize Speirs Robertson
Spes HPLC kolone Dr. Maisch
Spes Odstranjevanje nevarnih snovi in odpadkov Scat