Spes d.o.o. medicinska oprema in potrošni material

Dobrodelna akcija - namesto novoletnih daril

Vplivu učinkov pandemije se ni moglo izogniti nobeno področje človekovega delovanja. Tako  tudi poslovanje: naše, naših strank (partnerjev) in naših dobaviteljev. Delamo od doma,  zapiramo se v mehurčke, omejujemo stike, na žalost tudi ustavljamo poslovanja in zapiramo  podjetja.  

Vsa leta nazaj smo namenili za novoletna obdarovanja in srečanja do 2.000 eur. Zaradi vseh  teh omejitev v sedanjih časih smo se zato odločili za spremembo: da namesto daril namenimo  del teh sredstev v dobrodelne namene.  

Ugotovili smo, da Fajdigova ambulanta iz Kranja potrebuje zaščitno opremo, ki je v našem  prodajnem programu. Ker je vrednost opreme presegla naš predviden obseg sredstev za  donacijo, smo se povezali z Rotary klubom Zgornji Brnik in nato v nadaljevanju še z ostalimi  klubi iz gorenjske regije: RC Bled, RC Kranj, RC Škofja Loka in RC Tržič.  

In tako smo dne 09.12.2020 skupaj z Rotarijci v prostorih Fajdigove ambulante na  Gosposvetski 9 v Kranju predali njihovim prostovoljcem zaščitno opremo pred patogeni  (virusi, bakterijami, plesnijo in glivicami).  

Poslanstvo Fajdigove ambulante je v nudenju brezplačne zdravstvene pomoči osebam, ki  nimajo urejenega zdravstvenega zavarovanja. Teh primerov ni tako malo. Osebje opaža, da z  obiskom ambulante ljudje zelo odlašajo zaradi občutka sramu ali krivde. Odlašajo na škodo  svojega zdravja. Zavedati se moramo, da lahko ostanemo brez zavarovanja kar mimogrede,  bodisi zaradi stečajev, menjave služb, zaprtja s.p., kot tujci, ki obtičijo v Sloveniji brez zdravil  (letošnji primer lockdowna) in podobno. Nekateri tudi ne vedo za to možnost in jih zato  moramo ostali obveščati in napotiti.  

Delo v ambulanti temelji na prostovoljnem delu treh zdravnic splošne medicine ter še pet  prostovoljcev drugega zdravstvenega profila. In na zbiranju donacij. V obliki odvečnih a še  vedno uporabnih zdravil, sanitetnega in pisarniškega materiala ter opreme.  

Takih ambulant je v Sloveniji kar nekaj in se vse srečujejo s podobnimi problemi. V društvu so  omenili, da se razmišlja o odprtju še ene take ambulante na Jesenicah, kjer se izkazuje  povečanje potreb po takih storitvah.  

Kranjska Fajdigova ambulanta je v času epidemije delovala v okrnjenem obsegu, ker ni mogla  nuditi zadovoljive varnosti ne prostovoljcem ne obiskovalcem. Dobili so že nekaj druge opreme, z našo pa bodo lahko učinkovito rešili dezinfekcijo zraka brez prezračevanja in  posledično neželenega ohlajanja prostorov. Te učinke bodo lahko koristili tudi v covid  ambulanti, s katero si delijo prostore. 

 

Še nekaj malega o Rotarijcih:
Rotary International je organizacija, v katero so povezani poslovneži in strokovnjaki različnih poklicev. Člani Rotary klubov po svetu skrbijo za dobrodelne človekoljubne dejavnosti in v svojih poklicih vzpodbujajo visoka etična načela in merila.
Prostovoljno se združujejo v klube, katerih delo temelji na spoznanju, da je pomoč drugemu častno in vredno dejanje. Načrtujejo in uresničujejo različne humanitarne, izobraževalne in kulturne programe, ki bogatijo življenja ljudi v njihovi ožji sredini in tudi širše.

V Sloveniji deluje 48 klubov, v katere je vključenih prek 1000 članov.

 

Zaradi upoštevanja vseh zdravstvenih predpisov (združevanje, prehajanje občinskih meja) se  tokratne predaje opreme niso mogli udeležiti predstavniki vseh klubov. Takšni so pač časi. A na  koncu je pomemben samo učinek: promocija ambulante, prostovoljstva in človekoljubnosti

Na sliki z leve: g. Janez Plankar, predstavnik podjetja Spes, g. Tomaž Krišelj, predsednik  Društva za pomoč osebam brez zdravstvenega varstva Fajdigova ambulanta, dr. Ana Teran,  prostovoljka, g. Iztok Kraševec, predstavnik RC Kranj, g. Danilo Novakovič, predstavnik RC  Zgornji Brnik.

Povezava na darovano opremo: https://www.spes.si/zastopstva/xreton-p-uvion/

Dobrodelna akcija-namesto novoletnih daril

Piškotki

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Več o piškotkih na naši strani si lahko preberete, v pravnem obvestilu.
Preberite več